”Voimme olla parhaita torjumaan kylmyyttä ja kovuutta”

29.1.2017 klo 11:04 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajat, Tommy Björkskog ja Sari Tanus muistuttavat, että Kristillisdemokraattien edustamia perusarvoja tarvitaan Suomessa enemmän kuin koskaan.

Kristillisdemokraattien 1.varapuheenjohtaja, Naantalin kaupunginvaltuutettu Tommy Björkskog uskoo, että juuri Kristillisdemokraatit voivat olla parhaita torjumaan kylmyyttä ja kovuutta, joka on lisääntynyt yhteiskunnassa.

– Ihmiset haluavat tulla mukaan joukkoon, joka välittää toivoa

Kristillisdemokraattisen vaikuttamisen lähtökohta on välittäminen ja lähimmäisenrakkaus, ei moralisointi tai vihapuhe.

– Ihmiset haluavat tulla mukaan joukkoon, joka välittää toivoa. Väitän, että meitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Ihmiset tarvitsevat inhimillistä politiikkaa, inhimillisempää otetta, Björkskog sanoo.

Myös poliittinen vaikuttaminen on välittämistä.

– Kuntalaisten peruspalveluita järjestettäessä luodaan samalla turvallisuutta, Björkskog muistuttaa.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Tanus kertoi huolensa arvojen myllerryksestä. – Tärkeitä peruselementtejä, kuten avioliittoa, perhettä ja elämän kunniotusta yritetään kiskoa irti, hän sanoo.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Tanus kertoi huolensa arvojen myllerryksestä. – Tärkeitä peruselementtejä, kuten avioliittoa, perhettä ja elämän kunniotusta yritetään kiskoa irti, hän sanoo.

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Tanuksen mukaan jokaisen rikkomaton ihmisarvo on keskeinen elementti poliittisessa päätöksenteossa. Ihmisarvo ei riipu iästä, sukupuolesta tai asuinpaikasta.

– Jopa kouluissa opetetaan, että sukupuolia voi olla lukematon määrä

Keväällä 2015 eduskuntaan valittu Tanus on näköalapaikaltaan havainnut asioita, joita ei olisi halunnut tietää. Yhteiskunnan tärkeitä peruselementteja, kuten avioliittoa, perhettä tai elämän kunnioitusta pyritään kiskomaan irti.

Tanus nostaa esimerkiksi sukupuolineutraalin avioliittolain ja eutanasian laillistamista jouduttavan kansalaisaloitteen, jotka ovat kevätkauttaan aloittelevan eduskunnan agendalla.

Myös sukupuolisuutta yritetään häivyttää.

– Jopa kouluissa opetetaan, että sukupuolia voi olla lukematon määrä, Tanus sanoo.

Tanuksen mielestä perusarvojen myllertäminen on edennyt jopa siihen pisteeseen, että myös kristillisiä arvoja kannattavia kohtaan esiintyy vihapuhetta.

– Olen rohkaissut ihmisiä tekemään niistä poliisille ilmoituksen, Tanus sanoo.

 

Ylös